sreda, 1. junij 2016

TORTICE NA PALČKAH - NA VSAKO OTROŠKO ZABAVO! :) (CAKEPOPS ON EVERY CHILDS PARTY)


Prejšnji teden smo imeli prva dva od kar nekaj junijskih zaključkov. V naši družini sta junij in december zadnjih nekaj let, odkar smo začeli obiskovati šolo, še posebno pestra - zna se celo zgoditi, da imamo na isti dan, ob isti uri, dva dogodka v šoli ali interesni dejavnosti svojih otrok - in potem gre na enega očka s polovico otrok, na drugega pa mamica z drugo polovico... :)

Skratka - ob poslovilni zabavi se spodobi malo posladkati... Sem razmišljala, kaj naj pripravim - muffine, pito, kupim piškote, bonbončke... K sreči sem se zagledala v zadnje čase tako popularne tortice na palčkah. In na veliko srečo sem se dobro pripravila na njihovo izdelavo - pa so mi kljub temu malo ponagajali in sem jih delala debelih 5 ur - 70 komadov!

Posebno mi je pomagal tale slovenski tutorial. Pogledala sem še nekaj youtubov, in se popoldne z otročki lotila dela.

Za pripravo 70 tortic (kroglic) sem potrebovala:
- 6 paketov "sendvič" piškotkov - mi smo imeli Bahlsen, še boljši okus bi dali Oreo (za moj okus :)),
- 1 večji lonček (500 g) Mascarpone sirčka.

V multipraktiku smo zmleli piškote v drobne drobtinice in dodali mascarpone, z rokami zgnetli in oblikovali kroglice. V polovico kroglic sem dodala še kokosovo moko.






Zato, da so bile po velikosti (vsaj približno) enake, smo za merico vzeli "zajemalkico" za sladoledne kroglice.



Potem sem oblikovane kroglice za 15 minut postavila v zamrzovalnik.


Že na začetku sem v vodni kopeli raztopila po 100 gramov bele in 100 g temne čokolade.


Ko sem kroglice po 15 minutah vzela iz zamrzovalnika, sem vsako nataknila na palčko in pomočila v raztopljeno čokolado. Potem sem jo rahlo potresla ob rob posode s čokolado, da je odvečna čokolada odtekla nazaj v posodo. Dokler je bila čokolada še vroča, sem kroglico okrasila s kokosovo moko, pisanimi mrvicami, biserčki ali zvezdicami.


Vsako posamezno kroglico sem zapičila v kvader iz stiropora, oblečen v aluminijasto folijo. No in rezultat? Ko so otroci zagledali tole: 




so v minutki - cup, cup, cup, cup - vse palčke izginile s stiropornega pladenjčka, in tortice so - cup, cup, cup, cup poromale v male želodčke. Ful so bili navdušeni! :)

In še 2 nasveta? Kroglice so mi malo nagajale in začele razpadat, in sicer takrat, ko so se kroglice segrele na sobno temperaturo (iz zamrzovalnika so po 15 minutah bili idealni za natikanje na palčko in "tunkanje" v čokolado).

Pa še en: v Mullerju prodajajo 48 belih palčk za "cakepopse" za 5 ali 6 EUR, v Tediju pa 20 popolnih - pisanih rdeče-belih - po 1 EUR... Vsekakor koristen napotek - ker palčke dajo piko na i celotnemu imidžu... :) Moje so bile kar lesena nabodalca za žar, pa otroci niso niti opazili. No, prave cakepops palčke bi pa res še bolj "zažgale sceno". :)