nedelja, 31. marec 2013

VELIKONOČNA PUTKA IN PIRHKI

Velikonočni prazniki so idealni za preživljanje bolj kakovostnega časa z otročki in družino nasploh. In opravil je veliko, kar je za otroke sploh super, saj si lahko dajo duška, če jim le daš možnost in dovoliš, da naredijo izdelke tako, kot želijo oni in kakor so si zamislili oni, ne ti sam...


Tale okrasitev je sicer moja, se pa dnevno spreminja, saj se otroci veselo igrajo z dekoracijo. Pa saj temu je tudi namenjena!

Letos smo bili prvič brez barv za pirhe in smo se odločili, da bomo barvali naravno, s čebulnimi olupki. Pod najlonko smo vstavili s štanco izrezane srčke, medvedke in metuljčke. Ker zunaj imamo še sneg, deteljic in listkov ni bilo možno še nabrati.



Za udejanjanje otrokovih zamisli pa sem kupila še jajčka iz stiropora, akrilne barve, lepilo za servietno tehniko in lepe pisane servietke. In v soboto zjutraj se je pri nas doma kar kadilo od idej, ki so prišle iz glavic malih umetničkov. In vsak se je na poseben način izkazal!



Za piko na I smo oblekli in pobarvali še škatlico od jajčk in ji nataknili okroglo glavico. In nastala je - čisto naša putka, ki nese pirhe!!