nedelja, 5. januar 2014

KVAČKARNA


Kar nekaj časa je minilo od moje zadnje objave na tem blogu. Iz objektivnega razloga – rizične 4. nosečnosti, ki me je prilepila na domači kavč – in tako ustvarjalno kot tudi blogovsko »ohromila«. Ker pa sem imela brezdelja hitro dosti, sem se morala nekako zaposliti med svojo zlepljenosto s kavčem – in kaj je za to bolje kot ročna dela – v mojem primeru kvačkanje??



Sedaj mi ni ljubše sprostitve od kvačkanja! Res, prav »odpelje« me, uživam v brskanju za novimi idejami, v iskanju primernega tutoriala in v predstavljanju primernih materialov, debelin volne in barvnih kombinacijah. In v nasprotju s šivanjem, kjer mi na polno dela adrenalin, je kvačkanje zelo pomirjujoče! Če pozorno slediš navodilom, pravzaprav ne moreš zgrešiti! In potem so tu otroci s svojo navdušenostjo nad mojim izdelkom - kapico recimo – ki jo imajo v avtu za nekakšno igračko.















Osnove kvačkanja mi je že pred kakim letom pokazala mami, Urška pa z mano analizirala in malo poteoretizirala glede tehnike. Hvala lepa obema, odprli sta mi novo dimenzijo! J In pol je spet šibal you tube J.


Naučila sem se osnov in takoj prešla na zanimive kapice, šal, copatke za novorojenčke in torbico. Nekaj najljubšim osebam sem tako nakvačkala božična darilca. Všeč??