četrtek, 19. februar 2015

ČISTO MOJ PLAŠČEK (MY OWN HOME-MADE COAT)

Vsako jesen sem (bila) slabe volje, kaj obleči... Hodila sem po trgovinah - in nič mi ni bilo všeč... Začenši s puloverji, hlačami, krili - in sploh - s plašči. Že samo pogled na masovno razstavljene plašče me je minil. Seveda se je potem le našel kakšen, ki mi je bil všeč - ampak kar nekako se nisem najbolje počutila ob nošenju plaščkov - ali je bil preširok, ali je bil "premamast", ali je bil pa preveč "vojaški".

Letos sem se odločila, da si plašček sešijem sama. Prav boječe vzamem Burdo, da bi ga izdelala lepo po kroju. Tako, profesionalno... Pa ni šlo. Samo, da sem pogledala krojne pole, me je minilo potrpljenje. :) Raje sem vzela svoj všečen stari plašček in ga prerisala na papir, nato izrezala krojne pole, blago - in v presenetljivo doglednem času sešila svoj prvi plašček. Podložen.






In je noro dober - mehak kot noben iz trgovine, sestava: 80% volna, skupaj "namešane" moje trenutno najljubše barve - umazano roza, rjavo siva, prešit s petrolej modrimi šivi. Z gumbki, ki so potiskani z nostalgičnim motivom vrtnic v roza in petrolej barvi - skratka, vse mi je všeč! Moj naj plašček doslej!! :)