ponedeljek, 24. november 2014

PLAŠČEK ZA ČEZ NOSILKO ZA NOŠENJE OTROKA (BABY CARRIER - COAT)

A ste že slišali za delitev časa na "pred Pinterestom" in "po Pinterestu"? :)

Jaz Pinterest sicer poznam šele dobro leto dni, ampak se mu moram dostikrat namenoma odpovedati, ker me tako navduši z vsemi idejami, ki jih "absolutno-nujno-moram" opraviti in sprobati, da mi konec koncev ponoči zmanjka precej ur spanca zaradi ustvarjanja, pospravljanja ali pa le brskanja po idejah.

Včasih se mi zgodi, da me kakšna stvar, ki jo vidim npr. ravno na Pinterestu, ali pa Facebooku, na sejmih - tako prevzame, da začnem takoj razmišljati, kako jo narediti tudi sama - in ponoči se zbudim in razmišljam o tem... Ena izmed zadnjih je bila - plašček (ali je odejica?) za čez nosilko za nošenje dojenčka, ki ga z gumbki zapneš na svoj plašč. Jaz osebno z velikim veseljem uporabljam sleepy-wrap, uporaben pa je seveda tudi za ostale vrste nosilk za prenašanje otrok.




In tako sem skvačkala ta plašček s kapuco, žepkom za pogret mamine ali očkove roke (tudi očki nosijo otroke v nosilkah, ane?), gumbki in gumbnicami. In res pride neverjetno prav - najprej si oblečeš svoj plašček, otroka daš v nosilko, oblečenega v bundico in si preko njega z gumbki zapneš ta otroški plašček. In otroček je na toplem - če te zebe, si lahko v žepku pogreješ roke in ne rabiš rokavic, hkrati pa držiš otročka. Tudi kapuca je neverjetno prikladna - v dneh, ko ni hudega mraza, jo lahko uporabiš namesto kapice, sploh super pa je, kadar moraš na hitro kam skočiti - otročka "pospraviš" v nosilko, ga prekriješ s svojim plaščem in s tem kvačkanim, ga zaviješ v kapuco in je na toplem... Pa še nobene telovadbe s padajočo odejico, v katero bi zavil majhnega dojenčka ni - in roke imaš lahko povsem proste za npr. večjega otročka, s katerim greš na sprehod, ali pa za nakupovanje ali kakšna manjša opravila. Da ne omenim, koliko mamicam "padeš v oči"... ;) Res dobra pogruntavščina! :)




















Najbolj pri tem "projektku" me je veselilo to, da prav veliko plaščkov za čez nosilko in izbire na trgu ni - in tako sem imela zelo proste roke pri oblikovanju kroja in barvnih kombinacij (povsem neokužena s tisoč prej videnimi izdelki podobnega izgleda), pa tudi glede same kvalitete plaščka. Enega sem naredila iz debele volne, drugega pa nekoliko lažjega, ne prevročega. In moj dojenček bo na toplem!