torek, 4. november 2014

PIKASTO VOLANČKASTA OBLEKA (DOTTY - RUFFLED DRESS)

Če bi mi pred dvema letoma nekdo rekel, da bom šivala naborke (po domače - volančke), bi si mislila, da je malo čez les... Kaj šele v srednješolskih časih poznih 90-ih, ko so bili naborki na mojih oblačilih ali pa samo misel nanje - nekaj najbolj neverjetnega... No, kako se vse obrača! :)

Lani sem pogledala gotovo 80 delov priljubljene hrvaške telenovele Larina izbira. In - če bi imela čas, bi jo še gledala!! :) Sem se kar zaljubila - pa ne v glavnega igralca :), ampak - v naborke in starinske bluzice, ki so jih nosile igralke. Nekaj takega:


Že od nekdaj mi je tudi zelo všeč belo - rdeča kombinacija barv - vedno trznem nanjo. Moja maturantska obleka je bila rdeča, poročna - belo rdeča.
Vse to je bil povod, da sem si dva dni pred krstom svojega sinka kupila rdeče 100% viskozno blago z belimi pikicami in si naredila "retro oblekico" - seveda z naborki. :) Tako:






Mimogrede - res je super, če si umirjeno rečeš: "Malo poskusim, če mi bo to in to uspelo. Če ne bo, nič hudega. Se bom poigrala z domišljijo in znanjem, ampak če slučajno ne uspe, imam plan B - in tudi ta bo okej!" In se lotiš dela z užitkom in ustvarjalnostjo - brez naglice ter hitenja. :) Kar uspe - precej lepše in hitreje, kot če si v ihti hitiš izdelati svojo novo najlepšo obleko!