petek, 15. marec 2013

NOBEL PUTKINA JUHCA ZA DOKONČNO SLOVO ZIMI!

Tudi putke so rade »nobel« oziroma – včasih je zelo zaželeno, da se malo uredijo in »popetelinijo«. Za take priložnosti (ki jih v življenju mamice s tremi otročički, po pravici povedano, kronično primanjkuje! – kolikokrat sem že prosila svojega dragega, naj me vendar pelje malo plesat, pa so ušesa gluuuha!?) sem naredila dve krilci »putkina juhca«, torej krili na balonček.



Obe sta iz lahnega tafta, ena zelena z modrimi nitkami – ki ji daje modrikast lesk, druga pa je vijolična s prav tako modrimi nitkami. Spet s patentom – za dobre in slabe dneve (beri: za takrat, ko je želodček bolj ali manj napolnjen in posledično okrogel), s tem, da je patent na zelenem krilu precej višji in sem tako ustvarila krilo z visokim pasom, kar mi je še posebej všeč. Na zeleno krilo sem prišila veliko vijolično vrtnico, na vijolično pa snežno bele čipke. Oboje doda zanimiv kontrast vsakemu od njiju in ga lepo popestri.





Pomembno se mi zdi omeniti, da je za zraven nujno obleči nevpadljiv zgornji del – jaz se običajno v črn puli ali srajco, da pride krilo lepše do izraza. Enako velja za hlačne nogavice (po domače »žabe«), ki se morajo barvno ujemati z zgornjim delom in patentom – v mojem primeru morajo biti nujno črne. Pa saj to je brez pomena pisati…