četrtek, 16. oktober 2014

IZDELOVANJE COFKA ZA OTROŠKO SOBO (MAKING GIRL`S ROOM POM-POM)

Ko sem bila še otrok, me je znala mami tolikokrat lepo presenetiti - ali z modro prebarvano otroško sobo z naslikanimi pikapolonicami, ali z ravno takimi novimi barvicami, o katerih sem ji pripovedovala in jih je vzela iz predala, ali pa s prav tako plišasto opico, ki sem si jo zaželela in ki je sedela na kolesu v kotu sobe in čakala name...

Nekaj te čarobnosti bi rada pričarala tudi svojim otrokom. Včasih uspe, drugič pa... Ne vem, kakšnih malenkosti se spomnijo z neverjetno natančnostjo, včasih pa veliko truda ne da zaželenega učinka. Danes sem naprimer vsa vesela s sredinčkoma - 5-letnikom in 3,5-letnico izdelala ogromen lep cof iz krep papirja, ki bo lepo pasal v novo dekliško sobico. Jaz sem komaj dočakala, da se iz šole vrne moja skoraj 8-letnica, da jo presenetimo. Sicer je cofek res debelo pogledala, jaz pa še bolj, ko se je usedla za računalnik in si "naštimala" One direction. Hahaha.

No kakorkoli - ga je bil pa toliko bolj vesel naš 8-mesečnik - tako lepe pisane ogromne pisane stvari zlepa ne vidi, da binglja s stropa. :) Tudi 8-letnici je kasneje, obešen na strop nove sobice, zelo ugajal. Mi pa smo, med zoprno virozo, ki nas kar ne izpusti iz krempljev, preživeli nekaj lepih ustvarjalnih minutk... 5-letniku, ki obožuje številke, sem razlagala, kako se uporablja meter in kako poiskati dolžino 50 centimetrov. 3-letnica je pridno brkljala po izstriženih papirčkih in vse lepo pospravila, pomagala je držati elastičen krep papir na svojem mestu in ga razpirati, oba sta pomagala trdno držati papir, da sem ga lahko zvezala.

Takole pa je izgledalo naše današnje ustvarjanje...