
Moji otroci imajo zelo radi Nodija. Tudi zato, ker jih jaz malo vzpodbujam k temu… Ker je torej tudi meni všeč Nodi. Vedno se kaj novega nauči, je prefrigan kot vsi mali otroci, tu sta še res poredna škrata, ki ju moji otroci »od zunaj in postrani« opazujejo in grajajo, ker sta tako poredna – in se hkrati učijo, kako se ne obnaša. In tu je tudi punčka Danica, ki prodaja jagodne kolačke – tiste, ki jih Din in Don tako rada kradeta!:) In ravno ti kolački so naši družini vir navdiha, haha. Ker otroci vedno pravijo, da bi jedli kolačke.
Z otroci zelo radi pečemo sladice. Predvsem, kadar je slabo vreme in smo primorani ostati notri - doma. Tako se mali prstki lepo zaposlijo, otročki se naučijo novih znanj, ki jih vpijajo z velikim veseljem in brez prisile! In čas prijetno mine, pa še posladkamo se! Možek bi seveda raje, da bi mu naredili kaj ne-vedno-sladkega – ampak, kaj čmo, če pa je mama tista, ki ima kuho in peko čez, in je tako sladkosneda, otroci pa - nič krivi - isto! Haha.

Smo naredili muffine z jabolki in kokosovo moko. Ker so zadnje čase zelo »in« pisane sladice vseh barv, smo jih seveda morali okrasiti s pisano smetano (žal nam je zmanjkalo rdeče jedilne barve, da bi naredili še roza kolačke!), s pisanimi mrvicami in bonbončki. In so nastali »kolački – kapkejki« :). Dobri… Poskusite jih narediti – so sočni in ostanejo sveži še par dni – za hitro malico. Ampak tisti, ki jih nameravate shraniti za čez kakšen dan ali dva, bolje, da so brez smetane.
Aja – še recept:
350 g jabolk
2 jajci
65 g masla + 60 g olja
110 g sladkorja (rjavega, da je malenkost bolj zdrav)
3 vanilijevi sladkorčki
Suhe sestavine:
140 g polnozrnate moke
130 g kokosove moke
3 žličke pecilnega praška
¼ žličke sode bikarbone
1 ščepec soli
Malo cimeta za aromo
Postopek: zmešamo suhe sestavine. Za mokro maso stepamo 2 jajci in sladkor. Ko je masa gladka in gosta, dodamo stopljeno maščobo. Jabolka olupimo, naribamo in primešamo masi. V mokro maso vmešamo suho maso, kratko premešamo.

Maso razporedimo v modelčke za muffine in pečemo pri 180 stopinjah 25 – 30 minut.


Na koncu okrasimo s stepeno smetano, v katero lahko dodamo živilske barve.
In veselo pojemo... :)